AAN HET WOORD:

MANON BREULS, MANAGER PR & COMMUNICATIE,

RIBW ARNHEM & VALLEI EN VELUWE

“Na 12 jaar als interimmer voor diverse zorgorganisaties te hebben gewerkt, besloot ik om weer in dienst te gaan. Via Committo ben ik gestart als Manager PR & Communicatie bij RIBW Arnhem & Veluwe Vallei.” Een sprong die veel interimmers wellicht niet zo snel zouden maken, maar Manon Breuls wel.

“De afgelopen jaren heb ik veel mooie interim opdrachten mogen doen voor organisaties in de langdurige zorg en het sociaal domein. Rode draad in mijn werk is dat ik samen met zorgorganisaties bouw aan een krachtige positionering, waardevolle relaties met stakeholders en samenwerking met de omgeving. Daarbij werk ik op het snijvlak van communicatie, relatiemanagement en organisatieontwikkeling. Steeds vaker dacht ik bij het afronden van een opdracht, ‘ik ben nog niet klaar’. Dat was reden voor mij om uit te gaan kijken naar een strategisch rol waarin ik langere tijd kan gaan bouwen.”

Manon sprak hierover met Committo. “Een paar jaar geleden deed ik al eens een interim opdracht via Committo. Maar Marian en Marieke kennen mij al meer dan twintig jaar. We spreken elkaar regelmatig, wat ik altijd als fijn en persoonlijk ervaar. Ze denken mee en hebben echt oog voor mijn ontwikkeling en loopbaanwensen. Marian benaderde mij om te verkennen of de vacature van Manager PR & Communicatie bij RIBW Arnhem & Veluwe Vallei een match zou kunnen zijn. Met Marieke voerde ik vervolgens een verdiepend gesprek. Die gesprekken waren een goede voorbereiding op de sollicitatiegesprekken die ik daarna voerde bij RIBW Arnhem & Veluwe Vallei.”

De functie bleek een schot in de roos voor Manon. “Er ligt een mooie strategische opgave om RIBW Arnhem & Veluwe Vallei steviger op de kaart te gaan zetten en de communicatie verder te professionaliseren, samen met een nieuw te bouwen team. Inmiddels ben ik een aantal weken werkzaam in mijn nieuwe rol en volop kennis aan het maken binnen de organisatie en de ggz. Want ook al ben ik goed ingevoerd in het zorgstakeholderveld, ik werkte niet eerder in een organisatie die psychisch kwetsbare mensen begeleidt op weg naar herstel.”

Belangrijke communicatiethema’s dienen zich ook al aan. “Het zal geen verrassing zijn dat arbeidsmarktcommunicatie bovenaan de agenda staat. Datzelfde geldt voor het vergroten van onze lokale en regionale zichtbaarheid en vindbaarheid. De focus ligt dus op ‘buiten’. Daar beginnen is óók binnen winnen, is mijn ervaring. Ik heb er super veel zin in om samen met collega’s, cliënten en samenwerkingspartners uit te gaan dragen hoe wij van waarde zijn, in het leven van psychisch kwetsbare mensen én in de maatschappij.”