Voor Medisch Spectrum Twente (MST) zijn wij op zoek naar een

Perswoordvoerder-Adviseur Corporate Communicatie

Standplaats Enschede 32 – 36 uur

Werkomgeving
Werken bij Medisch Spectrum Twente (MST) is werken in één van de grootste topklinische ziekenhuizen in Nederland.

Zorgprofiel
Het ziekenhuis biedt een compleet zorgaanbod van basiszorg, topklinische zorg en in een aantal vakgebieden zorg op academisch niveau. Als regionaal traumacentrum zorgen wij voor de eerste opvang bij ernstige ongevallen of rampen in het regionale grensgebied. Jaarlijks ontvangen wij meer dan 110.000 patiënten voor uiteenlopende onderzoeken en behandelingen in het nieuwe ziekenhuis in Enschede of in de buitenpoliklinieken in Haaksbergen en Oldenzaal.

Organisatie en medewerkers
In MST werken 3.700 medewerkers, onder wie 235 medisch specialisten waarvan 8 hoogleraren. Wij zijn een opleidingscentrum voor toekomstige (para) medici en verpleegkundigen en verrichten veel wetenschappelijk onderzoek. Al 9 jaar op rij hebben wij de Top Employer Cure & Care award in ontvangst mogen nemen en kunnen we ons scharen onder de beste werkgevers in Twente binnen de zorgsector.

Onze visie
In onze visie moeten medische interventies waarde toevoegen aan het leven van onze patiënten. Dit bereiken we door goede samenwerking in het behandeltraject zowel binnen het ziekenhuis als met zorgpartners buiten het ziekenhuis, en door ons steeds te blijven verbeteren. MST is een van de zeven Santeon ziekenhuizen. Door bij elkaar in de keuken te kijken en zorguitkomsten met elkaar te delen en te bespreken leren we continue waar we verbeteringen kunnen aanbrengen in onze zorg.

MST. Als zorg méér vraagt
Werken bij Medisch Spectrum Twente (MST) is werken in een inspirerende omgeving waarin je wordt uitgedaagd om het beste uit jezelf te halen voor de beste behandeling van iedere patiënt. Elke dag opnieuw.

De afdeling
De afdeling Communicatie, verzorgt de in- en externe communicatie van MST. Meerdere professionals op het gebied van communicatie vormen een enthousiast team. De afdeling adviseert en ondersteunt de organisatie in alle communicatievraagstukken. Naast de persvoorlichter bestaat de afdeling uit een drietal communicatieadviseurs,  online redacteur, webmaster en social media manager en een evenementencoördinator. De Afdelingsmanager Communicatie geeft leiding aan de afdeling.

Functieomschrijving
De persvoorlichter/adviseur corporate communicatie draagt actief bij aan het managen van de reputatie van het ziekenhuis en anticipeert adequaat op de interne en externe actualiteit. Ook zorg je voor afstemming en draagvlak tussen de verschillende groepen binnen MST en onderhoud je op actieve wijze de relaties met interne en externe stakeholders waaronder de media. Je hebt een adviserende rol richting de Raad van Bestuur, Medisch stafbestuur, medisch specialisten en het management.

Als persvoorlichter/adviseur corporate communicatie ligt je uitdaging naast zorgen van voor een proactief persmediabeleid in verschillende organisatiebrede projecten met een communicatievraagstuk. Je werkt nauw samen met de afdelingsmanager Communicatie in de advisering en ondersteuning van de organisatieontwikkeling van Medisch Spectrum Twente.

Functie-eisen
Je beschikt over een vakgerichte opleiding richting journalistiek/communicatie aangevuld met minimaal vijf jaar ervaring op het gebied van corporate woordvoering. Je denkt mee op beleidsmatig niveau en hebt ervaring en expertise in advisering op strategisch niveau. Als persoon ben je een verbinder en continue gericht op verbeteren.

Je bent een ster in het begeleiden van bestuurders en inhoudelijke specialisten bij het houden van interviews.

Je beschikt over sterke schrijfvaardigheden en uitstekende kennis van de Nederlandse taal in woord en geschrift. Je hebt een ruime kennis van het medialandschap en hebt een goed netwerk binnen media. Je hebt ook een ruime ervaring met sociale media en weet hoe je deze kunt inzetten binnen je rol als persvoorlichter. Je weet hoe je proactieve woordvoering vormgeeft en weet onderwerpen proactief onder de aandacht te brengen bij de pers.

Je hebt een sterk analytisch vermogen, denkt en handelt snel en hebt een scherpe blik op wat er binnen de organisatie en buiten maatschappelijk en politiek speelt.

In verband met bereikbaarheid zoeken we kandidaten woonachtig in de regio in de Arnhem-Zwolle-Achterhoek, of kandidaten die bereid zijn naar deze regio te verhuizen.

Competenties:

  • Resultaatgericht
  • Analytisch, helikopterview
  • Proactief, ondernemerschap, resultaatgericht
  • Contactuele vaardigheden, samenwerken en verbinden
  • Netwerken
  • Adviesvaardig
  • Integriteit

Wij bieden
Een arbeidsovereenkomst voor de duur van 1 jaar

Ingangsdatum: zo spoedig mogelijk

Arbeidstijd: 36 uur per week

Salarisindicatie: Salarisschaal FWG 60 (max. € 4.378,–) per maand op basis van een 36-urige werkweek. De functie wordt in lijn gebracht met ingebrachte ervaring en expertise.

Daarnaast ontvang je 8,33% vakantietoeslag en een 13e maand.

CAO: Ziekenhuizen

MST biedt een uitdagende werkomgeving en goede voorzieningen voor medewerkers, onder andere collectieve zorgverzekeringen, het fietsplan, loopbaanbegeleiding en opleidingsmogelijkheden. Kijk voor meer informatie over MST als werkgever op www.werkenbijmst.nl/mst-als-werkgever.

Een assessment kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.

Meer weten
De volledige werving- en selectieprocedure wordt verzorgd door Committo. Heb je interesse of verdere vragen? Neem dan contact op met Committo, Marieke Gaertner of Marian Geurts. Telefoonnummer: 024-381.22.99 of mail naar info@committo.nl