AAN HET WOORD:

GRIETA ESHUIS
INTERNE COMMUNICATIE, AERES

Ongeveer 11 jaar geleden kwam Grieta voor het eerst in aanraking met Committo:”Ik was al enige tijd werkzaam als zelfstandig Communicatieadviseur. Via via kwam ik voor het eerst in contact met Marian. Ik voelde direct een klik met haar en in al die jaren hebben we een goede band opgebouwd.”

Dat het een goede match is, blijkt wel uit het verhaal van Grieta. “Committo staat altijd bovenaan mijn lijstje van opdrachtgevers. Zodra ik weer beschikbaar ben na een opdracht, bel ik Committo als eerste op. In hun portefeuille zitten veel maatschappelijke organisaties, waar ik graag voor werk. Ze kennen mij goed, waardoor ze meestal snel een geschikte opdracht voor mij hebben. Ik vind het fijn hoe zij investeren in mij als individu. Ze voelen goed aan welke opdrachtgevers bij mij passen en verrassen me steeds weer met interessante passende opdrachten. Kortom, ze investeren écht in jou als mens!”

De laatste jaren heeft Grieta mooie opdrachten mogen uitvoeren via Committo. “Zo heb ik o.a. voor ‘s Heeren Loo een Arbeidsmarktcommunicatie vraagstuk mogen oppakken, iets wat erg bij mij past. In de zorg is het lastig om het juiste personeel te vinden. Voor mij was het de uitdaging om met mijn communicatieadvies ervoor te zorgen, dat het wel ging lukken. Met een goed plan er, samen met recruitment, voor zorgen dat je gericht de doelgroep bereikt met de juiste boodschap.”

Dergelijke kortdurende opdrachten, bij maatschappelijke organisaties passen Grieta als een jas. “Organisaties die werk doen wat er toe doet, daar voel ik mij thuis. Ik wil met mijn expertise van toegevoegde waarde zijn, zodat ik bij opdrachtgevers het verschil kan maken. Het liefste werk ik projectmatig, met een duidelijk einddoel voor ogen, waarbij ik van A-Z advies kan geven en waar nodig de uitvoering voor mijn rekening neem. Denken en doen daar word ik blij van! Daarnaast helpt het kortdurende karakter van deze opdrachten ervoor dat ik uitgedaagd blijf.”

Na al die jaren heeft zij het communicatievak zien veranderen, maar ook haar rol als Communicatieadviseur: ”Toen ik begon, praatten we over offline middelen zoals posters en nieuwsbrieven. Gedurende de jaren is het accent veel meer verplaatst van offline naar online en verschoof mijn rol van medewerker naar adviseur. Al die jaren heb ik geïnvesteerd in de zelfontwikkeling als communicatieprofessional en blijf ik op de hoogte van nieuwe mogelijkheden binnen het vak. En in mijn rol als Senior, vervul ik waar het kan ook een coachende rol in teams.”

De krapte op de arbeidsmarkt, merkt ook Grieta duidelijk.”De markt is momenteel niet of je werkt kunt vinden, maar hoeveel opdrachten je aangeboden krijgt. We zijn echt beland in een werknemers- in plaats van een werkgeversmarkt. Voor mij blijft de belangrijkste graadmeter bij een opdracht, dat ik voldoende uitdaging vind en met plezier naar mijn werk ga met inspirerende en leuke collega’s om me heen.”

Grieta is momenteel via Committo werkzaam voor de groene onderwijsinstelling Aeres.”Ik ben bezig om een advies te schrijven voor de Interne Communicatie. Onlangs is er een nieuw Intranet gelanceerd en aan mij is gevraagd om een advies te geven over de doorontwikkeling. Hierbij zet ik het Intranet neer als belangrijkste communicatiemiddel en adviseer ik hoe de Interne communicatie hierop aan te passen. Een hele andere branche, maar daarentegen wel weer een leuke uitdaging die ik ben aangegaan dankzij de dames van Committo!”